Cultură şi sport

DE SĂRBĂTORILE PASCALE ŞI DE SĂRBĂTORILE DE MAI, ORDINEA PUBLICĂ VA FI ASIGURATĂ DE 4 MII DE POLIŢIŞTI ŞI CARABINIERI

25 aprilie, 2019

De sărbătorile pascale şi de sărbătorile de mai, ordinea publică pe întreg teritoriul ţării va fi asigurată de 4 mii de poliţişti şi carabinieri. Anunţul a fost făcut de reprezentantul Inspectoratului General al Poliţiei, Daniel Mazepa, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit agenției INFOTAG, el a menţionat că o atenție deosebită va fi acordată zonelor de recreere pentru cetățeni, în apropierea bisericilor, parcărilor, la aeroportul din Chișinău, la cimitire. De asemenea, drumurile naționale vor fi patrulate intens.

Mazepa a îndemnat cetățenii să nu-şi lase locuințele nesupravegheate, dacă pleacă împreună cu familia la odihnă sau în vizită. El le recomandă să lase găsească responsabil un vecin sau să activeze sistemul de alarmă, deoarece în perioada sărbătorilor se întețesc cazurile de furt din locuințe, dar și pungășiile. În locurile de recreere, cetățenii sunt îndemnaţi să nu consume cantități excesive de alcool.

El a precizat că numărul patrulelor de poliție va fi majorat deja de vineri, mai ales la intrările în Chișinău.

Sâmbătă seara, lângă catedrala metropolitană „Nașterea Domnului”, va fi interzisă parcarea transportului privat. Pentru a evita blocarea traficului în centrul capitalei, șoferii sunt rugaţi să evite deplasările pe bulevardul Ștefan cel Mare și pe strada Columna între străzile Bănulescu-Bodoni și Pușkin.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.