Cultură şi sport

MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI PRIMĂRIA CHIŞINĂU AU SEMNAT UN ACORD DE COLABORARE ÎN DOMENIUL TINERETULUI

20 mai, 2019

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, va colabora cu primăria municipiului Chișinău în vederea dezvoltării centrelor de tineret. Un acord de parteneriat în acest sens a fost semnat luni de ministrul Monica Babuc și primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Babuc a menţionat că „numai eforturile comune pot duce la succes în dezvoltarea sectorului tineretului, care necesită atenție atât din partea Guvernului, cât și a întregii societăți”.

„Ministerul a încheiat deja 20 de acorduri similare cu administrațiile locale ale republicii. La Chișinău este planificată deschiderea unui centru specializat de cooperare și susținere a organizațiilor de tineret. Ministerul va furniza echipamentul informaţional și mobilierul. Urmează a fi implicaţi şi partenerii de dezvoltare prin asigurarea programului de granturi mici pentru organizațiile de tineret”, a spus ministrul.

Potrivit lui Codreanu, „unul dintre obiectivele principale ale primăriei este acela de a realiza deschiderea centrelor de tineret în toate suburbiile Chișinăului”.

„Acordul este menit să consolideze sprijinul pe care suntem gata să-l oferim tinerilor ambițioși pentru a participa la viața publică a orașului. Chișinăul va avea de câștigat, dacă investim în tineri, în visurile, talentul și ambițiile lor”, a spus el.

Acordul face parte din Programul național de dezvoltare a centrelor de tineret pentru anii 2017-2022. Pentru dezvoltarea centrului respectiv în Chișinău, ministerul a alocat deja 110,4 mii lei pentru achiziționarea de echipamente și mobilier.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.