Cultură şi sport

MASANOBU YOSHII: ASISTENȚA JAPONIEI PENTRU MOLDOVA TREBUIE SĂ CONTRIBUIE LA DEZVOLTAREA DEMOCRAȚIEI

20 septembrie, 2019
<mt_str50>

Asistența Japoniei pentru Moldova trebuie să contribuie la dezvoltarea democrației, la creșterea calității vieții cetățenilor, la dezvoltarea durabilă a economiei. O declaraţie în acest sens a făcut Ambasadorul Japoniei în RM, Masanobu Yoshii, la întrevederea la Chişinău cu reprezentanţii grupului parlamentar de prietenie Moldova-Japonia.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul Parlamentului, el a reiterat disponibilitatea autorităților țării sale de „a continua proiecte comune în domeniile economic, agroindustrial, social, educațional, științific și cultural”.

Președintele Grupului, Grigore Novac, a mulțumit Guvernului și întregului popor nipon pentru sprijinul constant acordat Moldovei în diverse domenii.

El a apreciat abolirea regimului de vize de către Japonia pentru cetățenii Republicii Moldova deținători de pașapoarte diplomatice, exprimându-și speranța că procesul de facilitare a regimului de vize dintre cele două state va avea continuare.

„Crearea recentă a Grupului parlamentar de prietenie din partea Moldovei și intențiile părții nipone de a lansa în curând activitatea grupului similar în Japonia vor contribui la extinderea cooperării bilaterale. Japonia este un partener și un prieten care a demonstrat de-a lungul anilor că împărtășește valorile Republicii Moldova și ale cetățenilor săi. Suntem în continuare deschiși pentru o conlucrare activă atât pe dimensiune parlamentară, cât și în alte domenii utile”, a spus Novac.

Președinta Comisiei mediu și dezvoltare regională, Violeta Ivanov, a accentuat interesul Republicii Moldova pentru preluarea experienței Japoniei în politici de aprovizionare cu apă potabilă de calitate, de gestionare a deșeurilor, de management sustenabil al resurselor.

Vicepreședintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Vladimir Bolea, a relevat interesul sporit al Moldovei față de tehnologizarea proceselor agricole, în special, în prelucrarea solului, în cultivarea viței-de-vie, în producerea vinicolă.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.23 15:05 Stanislav
    Ei sunt foarte si foarte corect cu ajutorul care na dau.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.