Cultură şi sport

MASANOBU YOSHII: ASISTENȚA JAPONIEI PENTRU MOLDOVA TREBUIE SĂ CONTRIBUIE LA DEZVOLTAREA DEMOCRAȚIEI

20 septembrie, 2019

Asistența Japoniei pentru Moldova trebuie să contribuie la dezvoltarea democrației, la creșterea calității vieții cetățenilor, la dezvoltarea durabilă a economiei. O declaraţie în acest sens a făcut Ambasadorul Japoniei în RM, Masanobu Yoshii, la întrevederea la Chişinău cu reprezentanţii grupului parlamentar de prietenie Moldova-Japonia.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul Parlamentului, el a reiterat disponibilitatea autorităților țării sale de „a continua proiecte comune în domeniile economic, agroindustrial, social, educațional, științific și cultural”.

Președintele Grupului, Grigore Novac, a mulțumit Guvernului și întregului popor nipon pentru sprijinul constant acordat Moldovei în diverse domenii.

El a apreciat abolirea regimului de vize de către Japonia pentru cetățenii Republicii Moldova deținători de pașapoarte diplomatice, exprimându-și speranța că procesul de facilitare a regimului de vize dintre cele două state va avea continuare.

„Crearea recentă a Grupului parlamentar de prietenie din partea Moldovei și intențiile părții nipone de a lansa în curând activitatea grupului similar în Japonia vor contribui la extinderea cooperării bilaterale. Japonia este un partener și un prieten care a demonstrat de-a lungul anilor că împărtășește valorile Republicii Moldova și ale cetățenilor săi. Suntem în continuare deschiși pentru o conlucrare activă atât pe dimensiune parlamentară, cât și în alte domenii utile”, a spus Novac.

Președinta Comisiei mediu și dezvoltare regională, Violeta Ivanov, a accentuat interesul Republicii Moldova pentru preluarea experienței Japoniei în politici de aprovizionare cu apă potabilă de calitate, de gestionare a deșeurilor, de management sustenabil al resurselor.

Vicepreședintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Vladimir Bolea, a relevat interesul sporit al Moldovei față de tehnologizarea proceselor agricole, în special, în prelucrarea solului, în cultivarea viței-de-vie, în producerea vinicolă.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.23 15:05 Stanislav
    Ei sunt foarte si foarte corect cu ajutorul care na dau.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.