Cultură şi sport

LOTUL OLIMPIC AL MOLDOVEI A PRIMIT INVITAŢIA OFICIALĂ DE A PARTICIPA LA JOCURILE OLIMPICE 2020 DE LA TOKYO

08 octombrie, 2019

Lotul olimpic al Moldovei a primit invitaţia oficială de a participa la Jocurile Olimpice, care vor avea loc în perioada 24 iulie – 9 august 2020 la Tokyo.

Surse din cadrul Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS) au comunicat agenţiei INFOTAG că, în ajun, la Chişinău a venit o delegaţie din Japonia pentru a semna un acord de colaborare în acest sens. Astfel, sportivii moldoveni vor putea merge în Japonia cu o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice pentru a participa la stagii de pregătire în oraşele Tsuruoka şi Nishikawa.

Primarul oraşului Tsuruoka, Osamu Minakawa, a menţionat că oraşul dispune de facilităţi sportive în stare excelentă pentru pregătirea arcaşilor, judocanilor şi altor sportivi moldoveni. Iar la Nishikawa canotorii vor avea toate condiţiile necesare pentru antrenament.

Potrivit preşedintelui CNOS, Nicolae Juravschi, aproape toate cheltuielile şi le vor asuma autorităţile Japoniei. COS va achita doar cheltuielile de drum.

La momentul actual, şapte sportivi moldoveni sunt calificați la Jocurile Olimpice. E vorba de atleții Serghei Marghiev, Lilia Fisikovici, Dimitriana Surdu, Zalina Petrivskaia, arcașa Alexandra Mârca, înotătoarea Tatiana Salcuțan și luptătoarea Anastasia Nichita.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.10.08 13:30 Victoria
    Este bun fapt ca noi participam la Olimpiada.
  2. 2019.10.08 13:33 Fima
    Societatea civila trebue sa controleza cina pleaca - chiti functionari se de ce?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.