Cultură şi sport

PESTE 130 DE MUZICIENI DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI AU PARTICIPAT LA UN CONCERT COMUN LA TIRASPOL, ORGANIZAT CU SUSȚINEREA UNIUNII EUROPENE

10 februarie, 2020

Concertul Rock Symphony, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Tiraspol cu susținerea Uniunii Europene, a adunat 135 de muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv 95 de copii.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Delegaţiei UE în RM, concertul avut drept scop să adune împreună muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului în cadrul turneului „Music Connecting People”.

Alături de Moldovan National Youth Orchestra, condusă de Andriano Marian, pe scenă au urcat corul „Firicel” de la Tiraspol şi corul „Sonor” de la Chișinău. Șapte soliști din regiune, acompaniați de instrumentiști și copii, au interpretat piese celebre ale unor trupe legendare precum Queen, Nirvana, BI-2, The Scorpions, Beatles și altele.

În toamna anului 2019, Moldovan National Youth Orchestra a susținut concerte și flash-mob-uri muzicale în mai multe localități din stânga Nistrului pentru circa 1000 de spectatori.

În lunile iunie și iulie 2020 urmează să aibă loc alte două concerte mari. În total, turneul va avea un parcurs de 2500 km și va reuni peste 100 de instrumentiști din Moldova, precum și din Uniunea Europeană, SUA, Rusia și Ucraina.

Uniunea Europeană sprijină desfășurarea acestor activități prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Scopul programului este apropierea oamenilor de pe cele două maluri ale râului Nistru prin implicarea lor în proiecte de dezvoltare comune.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.