Cultură şi sport

INSTITUŢIILE MEDIA ÎNDEAMNĂ MINISTERUL SĂNĂTĂŢII SĂ DESFĂŞOARE SĂPTĂMÂNAL CONFERINŢE DE PRESĂ ONLINE

14 aprilie, 2020

Mai multe organizații și instituții media solicită ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, să desfăşoare săptămânal conferințe de presă în regim online, cu participarea jurnaliștilor care vor adresa întrebări în direct.

Potrivit agenţiei INFOTAG, instituţiile susţin că solicitarea a apărut în contextul în care jurnaliștii se confruntă cu lipsă de transparență și acces restricționat la informația de interes public după ce autoritățile au introdus starea de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19.

Inițiativa aparține Centrului pentru Jurnalism Independent, care a decis să creeze o celulă de criză a jurnaliștilor prin care se vor semnala cazurile de îngrădire a accesului la informație, a libertății de exprimare sau a dreptului de a informa și se va pune presiune pe autorități ca să asigure respectarea drepturilor jurnaliștilor.

„Timp de câteva săptămâni, demnitarii au comunicat unilateral și au acceptat selectiv invitațiile la emisiunile posturilor de televiziune. Astfel, mulți dintre colegii noștri nu au posibilitate să adreseze autorităților întrebări care să ofere claritate asupra problemelor majore ce ne vizează pe toți”, susţine CJI.

Solicitarea a fost semnată de 25 de organizaţii, inclusiv de Asociaţia presei Independente, Promo-LEX, Agora, Jurnal TV, TV8, RISE Moldova, NewsMaker, RISE Moldova.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.04.16 11:25 Boris
    Cogda ministr resaet problemi esli ona tolico v televizore sidit?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.