Cultură şi sport

CÂȚIVA ARTIȘTI DIN MOLDOVA AU CĂLĂTORIT LA MOSCOVA PENTRU A PARTICIPA LA UN CONCERT ORGANIZAT DE ILAN ȘOR

27 martie, 2024

Un șir de artiști moldoveni cu renume au călătorit săptămâna trecută la Moscova pentru a participa la un concert organizat de Ilan Șor. Conform INFOTAG, un reportaj despre acest lucru a fost difuzat la postul de televiziune JurnalTV.

Jurnaliștii au aflat că interpreții moldoveni Adrian Ursu, Ionel Istrati, Doina Sulac, Avelin Tabârță, Petru Petkovic, Doina Arseni, Lia Taburcan, precum și ansamblurile Orozint și DoReDos urmau să susțină un concert în sala cinematografului ”Kosmos” din Moscova. Organizatorii au susținut că concertul face parte din festivalul ”Mărțișor”.

În același timp, evenimentul a fost organizat de recent înființatul Centru Cultural-Educațional al Moldovei din Rusia, care este finanțat de oligarhul fugar Ilan Șor, care s-a mutat de la Tel Aviv la Moscova. Concertul a fost promovat în mass-media de primăria Moscovei. Ilan Șor, care a fost condamnat la 15 ani de închisoare într-un caz de fraudă bancară, a fost prezentat ca ”un cunoscut politician de opoziție”.

Concertul a fost programat pentru 22 martie, dar a avut loc doar prima parte. Cei mai cunoscuți artiști moldoveni nu au putut să iasă pe scenă, din cauza atacului terorist în sala de concerte ”Crocus City”, care s-a desfășurat concomitent.

Artiștii au confirmat că au primit onorarii pentru ”concertul din afara țării”. De asemenea, ei susțin că nu știau de cine este organizat și finanțat concertul. În același timp, alți artiști afirmă că au primit oferte să concerteze la Moscova, dar au refuzat deoarece știau că acest eveniment este finanțat de Șor.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2024.03.27 13:04 Moroi Afanasie
    Pentru acesti ,,artisti"nu conteaza de unde vine banul,pot fi si murdari de sange.Rusine
  2. 2024.03.27 15:34 David
    Nu vad aici nimic straniu...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.