Finanţe

​BCR CHIȘINĂU ÎNREGISTREAZĂ REZULTATE PESTE AȘTEPTĂRI ÎN 2014 - JUAN LUIS MARTIN ORTIGOSA

26 noiembrie, 2014

„BCR Chișinău a înregistrat rezultate peste așteptări în primele nouă luni ale anului 2014”, susține Președintele Executiv al BCR Chișinău, Juan Luis Martin Ortigosa.

Potrivit agenției „INFOTAG”, într-un interviu acordat revistei Bănci și Finanțe - Profit, Juan Luis Martin Ortigosa a declarat că „după o perioadă de doi ani în care banca practic nu a fost activă din punct de vedere comercial, BCR Chișinău a revenit pe principalele arii de business care includ în primul rând deservirea sectorului corporativ”.

Juan Luis Martin Ortigosa, care a preluat funcția de președinte al băncii în octombrie 2013, este mândru de faptul că BCR Chișinău este pe locul opt printre cele 14 bănci la capitolul profit înregistrat în primele nouă luni ale anului 2014.

„Rezultatele sunt impresionante, mai ales în comparație cu situația de acum un an”, spune președintele băncii, care nu se așteaptă la mari surprize până la sfârșitul anului.

Potrivit lui, pentru anul 2014, precum și pentru 2015, banca prognozează un profit net de circa 19 mil. lei.

„BCR Chișinău dispune de suficiente mijloace financiare pentru a acorda credite și este în așteptarea de noi proiecte”, susține președintele băncii, care dă asigurări că toate deciziile privind creditarea, fie pozitive sau negative, sunt luate de către angajații băncii foarte repede.

Întrebat care sunt impresiile sale despre sistemul bancar moldovenesc, Juan Luis Martin Ortigosa, care anterior a lucrat timp de cinci ani pentru CaixaBank în România, a declarat că „majoritatea băncilor au produse foarte bune, iar sistemul bancar în sine este destul de bun pentru o țară ca Moldova”.

În opinia lui, „autoritățile doresc să facă schimbări pentru a îmbunătăți activitatea sectorului bancar”, iar „BNM are o echipă care dorește să implementeze proceduri de control și activitate similare cu cele din țările mai dezvoltate”.

În același timp, Juan Luis Martin Ortigosa susține că schimbările nu pot fi realizate peste noapte, iar oamenii trebuie să înțeleagă acest lucru.

„Lucrul cel mai important este că oamenii din Moldova doresc să se schimbe. Situația devine mult mai complicată atunci când nu se dorește să se progreseze”, a adăugat președintele executiv al BCR Chișinău. (Varianta integrală a interviului o puteți citi în numărul din noiembrie al revistei Bănci și Finanțe - Profit).

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.