Finanţe

​BNM A DEMARAT SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI FINANCIARE CU TEMATICA „ECONOMIILE DE AZI. SIGURANȚA DE MÂINE”

10 martie, 2015

Banca Națională a Moldovei a demarat Săptămâna Internațională a Educației Financiare (9-15 martie), cu tematica „Economiile de azi. Siguranța de mâine”. BNM va aborda acest subiect pe plan național, cu aportul instituțiilor de profil și al voluntarilor interesați.

Potrivit agenției „INFOTAG”, cu referire la un comunicat al BNM, prima zi a săptămânii a reunit la banca centrală formatori din Chișinău și diverse raioane ale Republicii Moldova la atelierele de lucru, organizate cu sprijinul Facilității de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud - Est (EFSE DF) la subiectul financiar.

În deschiderea seminarelor, viceguvernatorul Băncii Naționale, Emma Tăbîrță, a subliniat importanța promovării educației financiare la toate nivelurile pentru dezvoltarea economică a țării.

Participanții la seminare - profesorii ce predau alte obiecte decât cele ce țin de finanțe au avut prilejul să ia cunoștință de aspecte de prezentare a acestei teme la orele de dirigenție, într-un mod interesant, accesibil și interactiv.

Pe parcursul săptămânii Banca Națională a inclus în programul său de educație financiară instruiri la gradinițe de copii, de asemenea, cu susținerea EFSE. Totodată, specialiștii BNM vor oferi copiilor de diferite categorii de vârste posibilitatea de a vizita banca centrală, pentru a afla multe lucruri utile din domeniul financiar și pentru a-și constitui pe viitor o proprie experiență în acest sens.

Desfășurarea Săptămînii Internaționale a Educației Financiare reprezintă un îndemn către alte părți competente pentru o implicație mai profundă în stimularea interesului comun față de incluziunea financiară.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.