Finanţe

​VINIFICATORII VOR PUTEA ACHIZIȚIONA ÎN LEASING ECHIPAMENTUL PENTRU PRODUCERE

08 februarie, 2016

Vinificatorii din Moldova vor putea achiziționa în leasing echipament pentru producerea vinului.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta a comunicat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, directorul executiv al programului de restructurare a întreprinderilor din sectorul viticol și vinicol, Iurie Brumărel.

El a spus că suma finanțării în leasing constituie de la 25 mii până la 7 mil. de euro. Din aceste resurse financiare vinificatorii vor putea achiziționa tractoare, combine de recoltat, remorci, filtre și alte echipamente.

„Vinificatorii și alți fermieri se confruntă des cu probleme și dificultăți la accesarea creditelor din cauza lipsei de garanții. Leasingul nu obligă fermierii să prezinte garanții și oferă condiții mai bune - rata dobânzii de 8-9%, termenul de rambursare până la 10 ani, flexibilitate la stabilirea graficului de plăți”, a explicat Iurie Brumărel.

Potrivit spuselor sale, „producătorii de vin, care vor beneficiat de leasing, vor beneficia de privilegii vamale și fiscale, precum și vor fi scutiți de impozitul pentru livrarea mărfurilor, primirea și prestarea serviciilor”.

Partenerii Programului privind restructurarea întreprinderilor din sectorul viticol și vinicol la „Operația Leasing” sunt Raiffeisen Leasing SRL și Mobiasbancă – Groupe Societe Generale.

„INFOTAG” precizează: Programul Filiera Vinului a fost creat de către Guvernul RM și Banca Europeană de Investiții pentru soluționarea deficiențelor structurale ale industriei vinicole moldovenești. Scopul acestuia este de a contribui la restabilirea sectorului vinicol al RM și la asigurarea producerii vinului cu denumire de origine și indicație geografică protejată.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.