Finanţe

​INVESTIŢIILE SUDZUCKER MOLDOVA TIMP DE 15 ANI AU ÎNSUMAT CIRCA 60 MIL. DE EURO

25 mai, 2016

Timp de 15 ani de activitate pe piaţa Moldovei investiţiile companiei Sudzucker Moldova au însumat circa 60 mil. de euro.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, citând comunicatul companiei, peste două treimi din suma totală – 42 mil. euro – au fost investite nemijlocit în modernizarea procesului de producere a zahărului.

„La fabricile de zahăr din Drochia și Fălești a fost renovat aproape tot utilajul tehnologic. Ca urmare, s-au redus de trei ori pierderile de zahăr. S-a redus de mai bine de două ori și consumul de energie, consumul de calcar – cu 48% și utilizarea altor consumabile – cu 15%. Ambele fabrici și-au sporit capacitatea de prelucrare a sfeclei de zahăr cu 25%, astfel încât capacitatea medie de producere a întreprinderii din Drochia constituie acum 3,4 mii tone/zi, iar cea a fabricii din Fălești – 3,7 mii tone/zi”, se vorbeşte în documentul citat.

Compania colaborează cu peste 100 de întreprinderi agricole, de la care sunt contractate anual între 14 și 17 mii ha de sfeclă de zahăr. Prin parteneriat eficient și consultanță permanentă oferite de experții concernului Sudzucker AG și agronomii companiei Sudzucker Moldova, recolta medie de sfeclă de zahăr s-a dublat. Astfel, în sezoanele cu condiții meteorologice favorabile recolta depășește 45 t/ha. (Detalii în următoarele fluxuri de ştiri ale agenţiei „INFOTAG”).

„INFOTAG” precizează: Compania moldo-germană ÎM Südzucker Moldova SA a fost creată în mai 2001. Din companie fac parte fabricile de zahăr din Drochia și Fălești, care produc anual circa 100 mii tone de zahăr, și centrul logistic din Alexandreni, cu o capacitate de depozitare de 40 mii tone de producție. Acţionar al companiei este cea mai mare instituţie financiară din ţară – Moldova Agroindbank.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.05.26 08:53 Andrei
    Bravo, Sudzucker, bravo dl Koss!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.