Finanţe

​ ROMÂNIA A ACORDAT CREDIT MOLDOVEI LA PREŢUL DE PIAŢĂ – 1,45%

26 august, 2016

Guvernul României a acordat credit Guvernului Moldovei la preţul de piaţă, care prevede o dobândă de 1,45%.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău, ministrul Finanţelor al României, Anca Dragu, care a amintit că asistenţa financiară rambursabilă este acordată pe o perioadă de 4,5 ani.

Potrivit ei, acordarea primei tranşe de 60 mil. euro până la aprobarea de către Consiliul directorilor FMI a Acordului cu Guvernul Moldovei, semnat în iulie 2016, reprezintă o recunoaştere a reformelor care au început şi vor fi desfăşurate în Moldova în următorii trei ani.

„Aceste reforme sunt stipulate în Acordul guvernului RM”, a menţionat Dragu, care a precizat că cele 60 mil. euro vor merge spre finanţarea poziţiilor de cheltuieli în bugetul pe anul 2016.

Potrivit ministrului român, stabilizarea finanţelor publice va permite pe viitor Ministerului Finanţelor al Moldovei să împrumute bani de pe pieţele internă şi externă în condiţii mai atractive, pentru că se vor micşora considerabil riscurile de creditare.

Anca Dragu a reiterat că Moldova va putea primi a doua şi a treia tranşă a creditului în valoare de 150 mil. euro după ce Consiliul directorilor FMI va aproba Acordul de colaborare cu Guvernul moldovenesc.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.08.26 10:36 Efim
    Asa eftin pentru Moldova nimeni nu da banii, numai FMI si Banca mondiala...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.