Finanţe

​„MOLDOVA AGROINDBANK” INVESTEŞTE ÎN TÂNĂRA GENERAŢIE

06 martie, 2017

„Moldova Agroindbank”, în parteneriat cu Centrul de Informaţii Universitare (CIU), a oferit 30 de burse a câte 6.000 lei studenţilor din familiile social-vulnerabile, în cadrul programului „Burse pentru Viitorul Tău!”, ediţia 2017.

Potrivit agenţiei INFOTAG, beneficiari ai programului sunt studenţi din anul I şi II de studiu, la secţia de zi, de la 8 instituţii de învăţământ superior din ţară. Aceştia au fost selectaţi de o Comisie independentă de experţi din totalul de 97 de aplicanţi.

Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari, a comunicat că Moldova Agroindbank participă în proiect de la lansarea acestuia din 2011, iar în ultimii 3 ani este unica instituţie, care îl susţine financiar.

„În perioada respectivă am ajutat aproximativ 260 de studenţi din familiile social - dezavantajate, acordându-le suport financiar pentru acoperirea cheltuielilor de studii. Vom fi alături de ei şi în continuare, deoarece vrem ca toţi tinerii, indiferent de situaţia lor socială să aibă şanse egale la studii de calitate şi să obţină profesia pe care şi-o doresc. Fiind o instituţie promotoare a excelenţei şi performanţei, MAIB va depune tot efortul pentru a investi şi mai departe în dezvoltarea durabilă a tinerei generaţii care în viitor va aduce beneficii comunităţii şi ţării”, a spus bancherul.

Consilierul principal de stat al prim-ministrului, Viorelia Moldovan-Bătrânac, a apreciat înalt contribuţia MAIB, subliniind că „aceste burse oferă oportunitatea tinerilor de a-şi continua studiile dorite şi de a face primul pas spre viitoarea lor meserie. Graţie programului, visurile lor pot deveni realitate. Acum succesul lor depinde doar de puterea dorinţei, eforturile depuse, dar şi de susţinerea celor din jur”.

Directorul Centrului de Informaţii Universitare, Angela Muşet, a menţionat că suportul financiar generos contribuie la reducerea inegalităţii accesului la studii, facilitează obţinerea unei profesii, dar şi ajută la integrarea mai uşoară în societate a beneficiarilor.

„Prin intermediul acestui program, tinerii care dau dovadă de motivaţie şi efort sunt ajutaţi să depăşească dificultăţile vieţii şi să obţină studii superioare. Ne bucurăm că susţinerea din partea partenerului nostru asigură continuitatea acestui proiect social de valoare, oferind tinerilor şansa la un viitor mai bun, prin facilitarea accesului la studii şi acoperirea cheltuielilor curente. Această bursă îi motivează să obţină noi performanţe atât academice, cât şi extracurriculare, constituind o importantă investiţie în viaţa lor profesională, dar şi în viitorul prosper al Republicii Moldova”, a declarat Muşet.

Rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova, Grigore Belostecinic, a remarcat atitudinea loială a MAIB faţă de tineri, menţionând că „banca nu face doar business, ci şi investeşte în economia ţării, prin oferirea suportului necesar studenţilor, pentru ca ei să rămână şi să activeze aici, acasă”. (Mai multe detalii accesaţi pe site-ul www.infotag.md la rubrica „Comunicate de presă”).

Video

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2017.03.06 10:01 Stas
    De unde prelua atita multi bani pentru toti dl Cebotari?
  2. 2017.03.06 10:07 Liza
    MAIB sustina tineretul, asta inseamna ca banca are ghind despre viitorul tarii.
  3. 2017.03.06 10:08 Marcel
    Asta este cel mai bun si cel mai efectiv promousan pentru banca care sa dezvolta. Si dl Cebotari bine intalege asta.
  4. 2017.03.06 13:34 Caterina
    Noi toti trebeue sa spunem mersi frumos pentru asa gest din partea MAIB-ului.
  5. 2017.03.12 12:36 Diana
    De ce numai MAIB si dl CEBOTARI sa ocupa cu asa intrabari, mai avem inca 10 bancheri, unde sunt ei, ce face foarte activ dl Rida TEKAIA?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.