Finanţe

​NOUL PREŞEDINTE AL CAMEREI DE COMERȚ AMERICANE DIN MOLDOVA A DEVENIT VERONICA MALCOCI

25 aprilie, 2017

Camera de Comerț Americană din Moldova (AmCham Moldova) şi-a ales Consiliul de directori și președintele.

Într-un comunicat al AmCham Moldova, citat de agenţia INFOTAG, se menţionează că din Consiliul de directori fac parte Octavian Cazac (Turcan Cazac Law Firm), Vitalie Corniciuc (KPMG Moldova), Boris Efimov (Orhei-Vit), Roger Gladei (Gladei&Partners), Constantin Ivas (Petrom Moldova), John Maxemchuk, Tatiana Stavinschi (PwC Moldova), Traian Nechifor (Coca-Cola Hellenic Moldova), Charles Vernon (Vernon |David), Carmina Vicol (Prime Capital). Membrii aleși vor conduce organizația în perioada anilor 2017-2019.

În calitate de președinte al AmCham Moldova a fost aleasă Veronica Malcoci, director general al Grawe Carat Asigurări. Ea a exercitat interimatul acestei funcţii din octombrie 2016, când fostul preşedinte, Cristina Harea, a plecat din funcţie, fiind numită viceguvernator al Băncii Naţionale.

„Este o onoare și o responsabilitate, în egală măsură, să reprezint una dintre cele mai puternice asociații de business din țară. AmCham este un partener de încredere în relațiile dintre mediul de afaceri și stat. Împreună cu noul consiliu director, vom continua eforturile de îmbunătăţire a climatului de afaceri din Moldova în beneficiul companiilor-membre, dar și al societății”, a menționat Veronica Malcoci.

În cadrul Adunării generale a membrilor, la care au participat circa 110 persoane, a fost prezentat Raportul anual de activitate pentru 2016. În anul trecut, AmCham a instituit Curtea de Arbitraj Comercial Internațional din Chișinău – o platformă modernă de soluționare alternativă a litigiilor.

INFOTAG precizează: AmCham Moldova este o asociaţie nonguvernamentală, non-profit a businessului privat din Moldova, fondată în anul 2006. Actualmente, AmCham numără circa 110 membri, care reprezintă 34 de industrii din economia națională. În calitate de membru a reţelei de 125 de camere de comerţ americane din întreaga lume, AmCham Moldova are drept misiune promovarea comerţului şi investiţiilor americane în Moldova.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.04.25 14:50 Calin
    Ce femeia FRUMOASA!!!
  2. 2017.04.25 18:41 Stas
    Daca femeia este desteapta, inseamna ca ea merita.
  3. 2017.04.25 18:45 Corina
    Veronica are sustinerea de compania mama, asta mult inseamna!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.