Finanţe

BSTDB A ACORDAT UN CREDIT DE $30 MIL. COMPANIEI "TRANS-OIL GROUP"

28 iulie, 2017

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BCDMN/BSTDB) a acordat un credit în sumă de $30 mil. companiei "Trans-Oil Group", unul dintre cele mai mari holdinguri agroindustriale şi producători de ulei de floarea-soarelui din RM.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat de presă al BSTDB, creditul este acordat pentru operaţiuni de pre-export şi este parte a unui credit sindicalizat de $170 mil., oferit de Societe Generale, Zurich Branch cu participarea băncilor Arab Bank Ltd, FMO, Banque Cantonale Vaudoise, Fimbank p.l.c. şi UniCredit Bank AG.

Mijloacele financiare vor fi folosite pentru finanţarea lucrărilor sezoniere ale "Trans-Oil Group", inclusiv recoltarea, procesarea primară, stocarea şi transportarea produselor agricole moldoveneşti, precum şi exportarea lor în alte state.

"Acest acord este important pentru BSTDB, în calitate de instituţie de dezvoltare regională, deoarece are impact asupra creşterii economice, exporturilor şi angajării în câmpul muncii. Suntem fericiţi să ne unim eforturile cu alte instituţii financiare internaţionale în sprijinirea liderului de pe piaţă", a declarat preşedintele BSTDB, Ihsan Ugur Delikanli, după ceremonia de semnare a acordului.

Potrivit BSTDB, "Trans-Oil Group" este un lider pe piaţa grânelor şi seminţelor de floarea-soarelui din regiunea Mării Negre. Principalele destinaţii de export ale companiei sunt diferite regiuni ale Europei, regiunea de sud a Mării Mediteraneene, Turcia şi nord-vestul Africii.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.28 17:12 Grigore
    Pentru asa compania toti sunt gata sa dau credute - chit vrei, numai ei!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.