MAIB TRANSFER

Finanţe

MAIB ŞI CENTRUL DE INFORMAŢII UNIVERSITARE LANSEAZĂ O NOUĂ EDIŢIE A PROGRAMULUI „BURSE PENTRU VIITORUL TĂU!”

07 noiembrie, 2017
<mt_str50>

„Moldova Agroindbank” (MAIB) şi Centrul de Informaţii Universitare lansează programul „Burse pentru Viitorul Tău!”, ediţia 2017.

Surse din cadrul băncii comerciale au comunicat pentru agenția INFOTAG că programul are drept scop susţinerea tinerilor ce provin din familii social-vulnerabile din Moldova pentru a facilita accesul lor la educaţie în instituţiile de învăţământ superior din ţară.

Potrivit preşedintelui Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari, banca, în calitate de partener al programului, încurajează tinerii cu o condiţie socială mai dificilă, dar care sunt motivaţi pentru studii profunde, oferindu-le suportul financiar necesar pentru obţinerea unei educaţii de calitate.

„Programul „Burse pentru Viitorul Tău!” a fost lansat cu scopul de a acorda un ajutor tinerilor din familii cu venituri modeste, pentru ca ei să-şi continue studiile şi să obţină o profesie. Suntem conştienţi că tinerii sunt o resursă importantă a Moldovei, iar investind în ei, investim în viitorul prosper al ţării”, a spus bancherul.

În ediţia din acest an vor fi oferite 30 de burse a câte 7 000 lei pentru un an universitar, care vor fi transferate pe cardurile bancare ale studenţilor. Astfel, 15 burse vor fi acordate pentru studenţii înmatriculaţi în anul I de studiu, la instituţiile de învăţământ superior din Moldova şi 15 burse – pentru studenţii bursieri ai ediţiei precedente, promovaţi în anul II sau III de studii, care pot candida pentru reînnoirea acestora. Pentru a obţine o susţinere financiară în cadrul programului tinerii trebuie să demonstreze performanţe academice şi să se implice în activităţi extracurriculare.

Bursele sunt acordate în bază de concurs şi au menirea să acopere necesităţile ce ţin de efectuarea studiilor, în special, taxă de studii, cheltuieli de cazare, masă, rechizite de studiu.

Din anul 2011, Moldova Agroindbank a susţinut financiar proiectul “Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familii Dezavantajate”, care în 2014 a fost redenumit în „Burse pentru Viitorul Tău!”, iar MAIB şi-a asumat responsabilitatea pentru realizarea programului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player