Finanţe

ONG-URILE POT OBȚINE GRANTURI DE PÂNĂ LA $50 MII PENTRU PROTEJAREA MEDIULUI

17 ianuarie, 2018

Organizațiile nonguvernamentale și organizațiilor din comunitate pot beneficia de granturi în valoarea de până la $50 mii pentru activități de protejare a mediului, în cadrul unui concurs organizat de Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (GEF).

Surse din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului au menţionat pentru INFOTAG că prioritate vor avea proiectele ce țin de conservarea peisajului terestru la nivel de comunitate; agroecologie inovativă inteligentă din punct de vedere al climei; beneficiile de acces la sistemul energetic cu emisii reduse de carbon; coaliții de management al substanțelor chimice locale și globale.

Programul, de asemenea, va oferi granturi în dezvoltarea capacităților comunităților. Aceste granturi vor reprezenta proiecte strategice separate, ce oferă suport pentru activitatea celorlalte domenii de interes a programului la nivel de portofoliu.

Granturile sunt destinate ţările în curs de dezvoltare, inclusiv Republica Moldova și au drept obiectiv susținerea aplicării strategiilor și proiectelor de conservare și de dezvoltare durabilă, orientate spre protecția mediului şi dezvoltarea capacităților comunităților. ONG-urile sunt solicitate să propună cofinanțare de 1:1.

Propunerile de proiect pot fi transmise electronic la adresa tenders-Moldova@undp.org. Cererile vor fi recepţionate în continuu şi vor fi evaluate trimestrial, până la 20 iunie sau până la epuizarea fondurilor.

Programul de Granturi Mici al GEF activează în 126 de țări şi este implementat de PNUD. În Moldova, finanțarea proiectelor a început în 2013. De atunci, programul a înregistrat succese în ceea ce privește finanțarea și oferirea suportului tehnic pentru mai mult de 12 proiecte susținute prin granturi.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.17 12:07 Dumitru
    NGO pot sa primesc granturi ca pinica calde, bine pentru cei care au noroc si sunt destept.
  2. 2018.01.17 12:19 Fima
    $50 000 de dolari este destul de buna suma pentru o NGO co conducatorii tineri si efectiv.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.