Finanţe

PREMIERUL PAVEL FILIP: PRIMELE DOUĂ TRANŞE ALE ASISTENŢEI UE VOR FI PRIMITE PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI

11 mai, 2018

Prima şi a doua tranşă a asistenţei macrofinanciare a UE pentru Moldova vor fi primite până la sfârşitul anului. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat, vineri, prim-ministrul Pavel Filip, prezentând raportul de activitate al Guvernului pentru anul 2017.

Potrivit lui, unele dintre partidele extraparlamentare (Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate şi Adevăr – „I.”), „încearcă să creeze probleme în acordarea asistenței de către UE, denaturând situația din țară, precum și dezinformând societatea”.

„Din păcate, mulți se bucură atunci când Moldova nu reușește să avanseze mai repede în această chestiune (acordarea asistenței). Moldova a îndeplinit 10 condiții pentru primirea primei tranșe, însă două condiții au fost interpretate greşit din cauza unor partide extraparlamentare”, a spus el.

Premierul a menționat că este vorba de funcționarea Agenției Naționale pentru Integritate și asigurarea finanțării acesteia.

„În condiții se vorbea despre necesitatea unui progres în această direcție. Noi credem că, odată ce a fost lansat concursul pentru angajarea inspectorilor, procesul este deja ireversibil. Am îndeplinit şi condiția privind asigurarea finanțării Agenției, deoarece Guvernul are posibilitatea să redirecționeze mijloace prin canale interne fără modificări la buget”, a spus el.

Filip a spus că nu contează când anume Republica Moldova va deveni membră a UE, deoarece mult mai important este să fie asigurată dezvoltarea statului după principii europene.

El a mai spus că, până la sfârșitul mandatului său, parcursul european al Moldovei va deveni ireversibil.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.13 13:35 Diana
    Noi simtim progresul si fara acesti bani...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.