Finanţe

SPEAKERUL: VENIREA INVESTITORILOR STRĂINI ÎN SISTEMUL BANCAR VA CONTRIBUI LA CREDITAREA AGRICULTORILOR

22 mai, 2018

Venirea investitorilor străini în sistemul bancar al Moldovei va permite acordarea unor credite mai avantajoase pentru producătorii agricoli. Potrivit agenţiei INFOTAG, o declaraţie în acest sens a făcut preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, luni, la întrevederea cu agenţii economici şi conducerea raioanelor Sângerei, Fălești și Telenești.

Potrivit lui, afară de Banca Transilvania, care a cumpărat o parte din acțiunile Victoriabank, se așteaptă ca un alt investitor să vină la Moldova Agroindbank.

„Investitorii care vin în sectorul bancar au noi oferte, inclusiv pentru agricultură. Aceasta înseamnă împrumuturi mai ieftine pentru agricultori. Toţi care se ocupă cu agricultura știu că cea mai mare problemă este lipsa de finanțare. În același timp, băncile fie nu doresc să lucreze cu fermierii, fie impun nişte condiții neavantajoase”, a spus el.

Candu a vorbit despre posibilitatea extinderii tipurilor de subvenții din partea statului prin acordarea finanţării la hectarul de teren.

„În prezent, mecanismul de subvenționare se bazează numai pe investiții, însă împreună cu partenerii noștri externi (Banca Mondială și BERD) căutăm oportunități pentru noi modalități de subvenționare. Cei care continuă să investească vor primi subvenții în baza investiţiilor, iar cei care pot produce volumele necesare de producţie și nu au nevoie de investiții vor primi subvenții pentru muncă și întreținerea pământului”, a explicat el.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.22 10:04 Fima
    Poate nu trebue sa grabim cu vinzarea berncilor noctra?
  2. 2018.05.22 10:06 Stefanida
    De ce PDM numai promita si nimic nu face?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.