Finanţe

GUVERNUL JAPONIEI A OFERIT PESTE $267 MII PENTRU FINANŢAREA A PATRU PROIECTE NOI

11 decembrie, 2018

Ambasada Japoniei în Moldova a semnat luni patru contracte de grant în sumă de peste $267 mii pentru realizarea unor proiecte finanțate în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Ambasadorul Japoniei, Masanobu Yoshii, a spus la ceremonie că „Ambasada primește în mod regulat o mulţime de cereri de finanțare a proiectelor”.

„Mă bucur că Japonia poate ajuta Moldova să implementeze proiecte privind securitatea umană. Sunt impresionat că toate spitalele care au beneficiat de granturi pentru noi echipamente le folosesc eficient în beneficiul cetățenilor țării, iar copiii învaţă în condiții bune. După evaluarea cererilor primite, am ales încă patru organizații care vor beneficia de granturi”, a spus el.

Potrivit diplomatului, „banii au fost alocaţi de Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei”.

„De finanţare vor beneficia spitalul raional Fălești pentru modernizarea echipamentului medical, centrul perinatal al spitalului raional Edineț, precum și gimnaziul din satul Domuljeni din raionul Florești și gimnaziul din satul Pelinia, raionul Drochia, pentru crearea condiţiilor confortabile de învățare. Voi vizita cu siguranţă toate instituţiile care au beneficiat de granturi”, a spus Masanobu Yoshii.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a mulțumit autorităților japoneze, precizând că „implementarea unor astfel de proiecte este foarte importantă pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor țării”.

INFOTAG precizează: Programul de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. În cadrul acestuia, au fost realizate 51 de proiecte preponderent în domeniile sănătății publice și educației școlare și preșcolare, valoarea acestora fiind circa $4,2 mil.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.11 14:07 David
    Nu bani in primul rind sunt principal da atitudenea.
  2. 2018.12.11 14:09 Svetlana
    Nu cred ca Japonia are interese in Moldova...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.