Finanţe

PCRM SOLICITĂ GUVERNULUI SĂ MAJOREZE INDEMNIZAŢIILE SOCIALE CU 10%

17 ianuarie, 2019

Partidul Comuniştilor (PCRM) şi-a exprimat indignarea faţă de discriminarea persoanelor cu dizabilităţi cărora Guvernul nu le-a majorat indemnizaţiile sociale.

Potrivit agenţiei INFOTAG, într-o scrisoare deschisă către Guvern, PCRM a menţionat că, potrivit modificărilor legislative, de la 1 ianuarie au fost majorate cu 10% pensiile a căror mărime este mai mică decât minimul de existenţă de 1589 lei. Acest lucru se referă, în special, la persoanele care primesc pensii pentru limita de vârstă, pensii de invaliditate, pensii de urmaş, indemnizaţii pentru angajații organelor de drept – „la toți cei care au dobândit vechimea de muncă și au efectuat plăți de asigurare în Fondul Social”.

„În același timp, mai multe persoane cu dizabilități, care nu pot lucra din motive de sănătate de la naștere sau din copilărie, nu primesc pensii, ci indemnizaţii sociale și în ciuda faptului că mărimea prestațiilor sociale este mult mai mică decât minimul de existenţă, acestea nu au fost majorate, ceea ce este o discriminare față de persoanele cu dizabilități”, susţin comuniștii.

În acest sens, PCRM solicită „eliminarea discriminării în privinţa persoanelor cu dizabilități de la naștere sau din copilărie și majorarea indemnizaţiilor sociale ale acestora cu 10%”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.01.17 10:20 Fima
    Dl Voronin are grija de toti cetatanii RM> Bravo lui!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.