Finanţe

PROCURATURA GENERALĂ RESPINGE AFIRMAŢIILE CĂ SCURGEREA DE INFORMAŢII DIN RAPORTUL KROLL-2 S-A FĂCUT DE LA PROCURATURĂ

16 iulie, 2019

Procuratura Generală respinge afirmaţiile precum că scurgerea de informaţii din raportul Kroll-2 s-a făcut de la procuratură. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta comunică serviciul de presă al instituţiei.

"Procuratura Anticorupţie continuă acţiunile de urmărire penală. În ceea ce ţine de divulgarea informaţiei, Procuratura Generală nu dispune de date în acest sens. Procuratura Generală nu este parte contractantă, acestea fiind BNM şi compania de audit. Până în prezent, Procuratura nu a fost sesizată cu privire la încălcarea clauzelor contractuale de confidenţialitate", susţine serviciul de presă.

După cum a comunicat anterior INFOTAG, Comisia parlamentară de investigare a fraudei bancare s-a adresat Procuraturii Generale cu solicitarea de a confirma autenticitatea părţii a doua şi a treia ale raportului agenţiei de detectivi Kroll, publicate de preşedintele "Partidului Nostru", Renato Usatîi. Spre deosebire de raport, documentele publicate conţin informaţii despre beneficiarii finali ai furtului banilor din sistemul bancar al Moldovei.

Preşedintele comisiei, vicespeakerul Alexandru Slusari, a declarat că Procuratura Generală urmează să dea o explicaţie referitor la modul cum a avut loc scurgerea de informaţii.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.07.16 11:30 David
    Cine stie daca procuratura are dreptate.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.