Finanţe

ŞOFERII DE MICROBUZE AMENINŢĂ CU PROTESTE, CERÂND MAJORAREA TARIFELOR

21 februarie, 2020

Şoferii de microbuze din Chişinău ameninţă că vor ieşi la protest, dacă autorităţile nu vor majora tarifele pentru călătorie.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului asociaţiei patronale a operatorilor de transport auto, Oleg Alexa, a declarat că "potrivit estimărilor transportatorilor, tariful pentru o călătorie ar trebui să fie de 9,81 lei".

"Acest preţ ar include transportul cetăţenilor, ţinând cont de confortul, siguranţa şi cerinţele tehnice pentru transport. Dar chiar şi cu un tarif de 6 lei am putea începe reînnoirea treptată a parcului auto", a spus el, amintind că pentru anul curent bugetul municipal prevede transferuri de 448 mil. lei pentru Parcul Urban de Autobuze şi Regia Transport Electric Chişinău.

Potrivit lui, în schimb transportatorilor deja de mai mulţi ani nu li s-a acordat niciun bănuş, dar ei la fel achită impozite locale.

"Lucrurile care se întâmplă în ramura transportului de pasageri municipal sunt grave şi ar putea lua o întorsătură neaşteptată. În cazul în care până săptămâna viitoare responsabilii de la primărie nu vor întreprinde măsuri, atunci activitatea rutelor de microbuze va fi sistată", a declarat Oleg Alexa.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.02.21 10:30 Rodica
    Sigur ca in 2020 trei lei este prea putin, macar 5 lei treebue sa fie tarif.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.