Finanţe

AIPA A ÎNCEPUT SĂ RECEPŢIONEZE CERERI PENTRU PRIMIREA SUBVENŢIILOR PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA NIVELULUI DE TRAI ÎN MEDIUL RURAL

01 iunie, 2020

Agenția de Intervenție şi Plăți pentru Agricultură (AIPA) a început să recepţioneze cereri pentru primirea subvenției în avans îmbunătățirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural. Cererile pot fi depuse până la 22 august în cadrul programului „Diversificarea economiei rurale prin activități nonagricole”.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat al AIPA, eligibili pentru obținerea subvențiilor în avans sunt persoanele juridice sau fizice înregistrate în localitățile rurale care își creează sau dezvoltă activități nonagricole.

Finanţarea este acordată proiectelor privind înființarea și renovarea atelierelor de întreținere a tehnicii și echipamentelor, înființarea centrelor de instruire și formare pentru însușirea profesiilor, a taberelor de odihnă pentru copii, a sălilor de cinema, posturilor locale de televiziune și radio, pentru dezvoltarea și diversificarea activităților de artizanat şi meșteșuguri tradiționale, precum şi proiectelor privind dezvoltarea și promovarea serviciilor și activităților de turism rural.

Valoarea subvenției acordate va constitui 50% din valoarea investiției eligibile, dar nu va depăși suma de 1 milion de lei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.