Finanţe

GUVERNUL SPERĂ SĂ OBŢINĂ UN CREDIT DE 70 MIL. EURO DIN PARTEA CONSILIULUI EUROPEI PENTRU SUSŢINEREA BUSINESSULUI ŞI SECTORULUI SĂNĂTĂŢII

04 iunie, 2020

Guvernul a aprobat miercuri iniţierea negocierilor pentru proiectul Acordului cadru între Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei privind realizarea proiectului "Răspuns de Urgenţă la COVID-19 şi suport pentru întreprinderile micro, mici şi mijlocii".

Potrivit agenţiei INFOTAG, secretarul de stat al Ministerului Finanţelor, Tatiana Ivanicichina, a spus că Guvernul a trimis deja un apel către bancă, în care şi-a exprimat interesul de a obţine un împrumut de până la 70 de milioane de euro.

"Proiectul şi suma au fost aprobate recent de consiliul de administraţie al băncii. Proiectul va avea două componente: finanţarea sectorului sănătăţii, în valoare de 40 mil. euro (pentru achiziţionarea de echipamente medicale şi materiale consumabile etc.) şi suport pentru întreprinderile micro, mici şi mijlocii, în valoare de 30 mil. euro ", a explicat ea.

Potrivit ei, termenul primei componente a creditului este de 15 ani, pentru cea de-a doua - şapte ani, iar rata dobânzii va fi stabilită pentru fiecare tranşă în parte, însă este calculată la nivelul de 0,13-0,19% anual.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.06.04 13:45 Fima
    Parca srediful este convinabil, da cine stie daca noi sa putem intoarcem asa de mare suma - 70 000 000 de euro?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.