Finanţe

ACŢIONARII FINCOMBANK L-AU RESTABILIT ÎN FUNCŢIE PE PRIMUL PREŞEDINTE AL BĂNCII, VICTOR HVOROSTOVSCHII

25 iunie, 2020
<mt_str50>

Adunarea generală a acţionarilor Fincombank l-a restabilit în funcţie pe primul preşedinte al băncii, Victor Hvorostovschii. Acţionarii au anulat decizia Consiliului băncii din 13 februarie 2020, potrivit căreia Hvorostovschii a fost înlăturat de la conducerea băncii, iar preşedinte interimar al consiliului a fost numită Aliona Levcă.

Unul dintre participanţii la adunare, care a avut loc pe 16 iunie, a comunicat corespondentului INFOTAG că la adunare au participat acţionarii care deţin 72,57% din acţiunile cu drept de vot.

Solicitat de INFOTAG, Victor Hvorostovschii, prezent la adunare în calitate de acţionar, a spus că aproximativ 10-12% din acţionari nu au votat pentru restabilirea sa în funcţia de preşedinte al Fincombank, însă marea majoritate a acţionarilor a votat pentru aceasta.

Întrebat care vor fi acţiunile următoare ale Consiliului băncii şi ale conducerii sale, el a spus că se îndoieşte că Consiliul va realiza decizia adunării generale a acţionarilor din 16 iunie.

"Adunarea a însărcinat Consiliul băncii să-şi anuleze decizia din 13 februarie şi să mă restabilească în calitate de preşedinte al băncii. Dacă Consiliul ignoră decizia adunării generale, atunci probabil că acţionarii vor trebui să organizeze o adunare generală extraordinară şi să aleagă un nou Consiliu", a spus Hvorostovschii.

De asemenea, adunarea a examinat şi problema plăţii dividendelor pentru anul 2019. Drept soluţie de compromis, adunarea a decis să achite acţionarilor dividende pentru anul trecut sub forma a 9% din acţiunile băncii deţinute în trezoreria sa.

Solicitat de corespondentul INFOTAG, preşedintele Consiliului acţionarilor, Oleg Voronin, a spus că nu a participat la adunarea din 16 iunie.

"Am rugat acţionarii să nu grăbească lucrurile şi să facă totul conform legii", a spus el.

Conducerea băncii va convoca pe 26 iunie adunarea extraordinară, în cadrul căreia este planificată alegerea unui nou Consiliu al acţionarilor.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.