Finanţe

GUVERNUL A MAJORAT SUMA COMPENSAȚIILOR PENTRU AGRICULTORI CU 24 MIL. LEI

29 octombrie, 2020

Guvernul va aloca încă 24 de mil. lei pentru despăgubirea fermierilor afectați. Potrivit agenției INFOTAG, decizia, care a fost aprobată în ajun de Cabinetul de miniștri, vine ca urmare a numeroase apeluri din partea agenților economici, a asociațiilor de profil, dar și a autorităților publice locale ca cei care au suferit de pe urma calamităților naturale să primească compensații pentru efectuarea lucrărilor de toamnă.

După totalizarea informației suplimentare pe întreg teritoriul republicii, referitoare la suprafețele afectate de secetă și grindină, s-au constatat erori care constau în transcripția incorectă a denumirii agentului economic, neincluderea agenților economici în informația prezentată de APL de nivelul I și II pentru Raportul totalizator, notarea greșită a denumirii culturii sau anul însămânțării, precum și prezentarea tardivă a informației generalizate pe raion.

În acest context, Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a propus modificarea procedurii de acordare a compensațiilor și suplinirea Raportului totalizator cu Raportul totalizator suplimentar, inclusiv modificarea termenului de depunere a dosarelor.

Astfel, agenții economici, care nu au putut beneficia de compensații, vor fi incluși în Raportul totalizator suplimentar și pot deveni potențiali beneficiari de compensații.

Premierul Ion Chicu a declarat că „este vorba despre acordarea suportului pentru aproximativ 250 agenți economici care au remis documentele până la 1 iulie, dar din cauza birocrației nu au beneficiat de ajutor”.

„Trebuie să înlăturăm această inechitate, iar agenții economici să primească suportul cât mai rapid”, a spus el.

Suma acordată pentru distribuirea compensațiilor va fi alocată din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.29 16:02 Olga
    Dl Cgicu sa starue da ajutoare la toti daca are bani.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.