Finanţe

PRIM-MINISTRU: ABSENŢA MAJORITĂŢII PARLAMENTARE AMENINŢĂ ADOPTAREA POLITICII BUGETARE PENTRU 2021

25 noiembrie, 2020

Absenţa unei majorităţi parlamentare creează riscuri pentru aprobarea politicii fiscale şi a proiectelor bugetare pentru anul viitor. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat premierul Ion Chicu într-un interviu pentru "Europa Liberă".

El a menţionat că aceste proiecte provoacă în mod tradiţional discuţii aprinse în Parlament, ceea ce este deosebit de important "pentru situaţia actuală electrificată, când sensul vieţii pentru unii este demisia Guvernului".

"Nu există majoritate parlamentară, am revenit la acel statu-quo care a fost la 14 noiembrie 2019, cu Guvern minoritar, susţinut oficial şi declarat de Partidul Socialiştilor (PSRM), mai departe se votează conform deciziilor deputaţilor, dacă ei consideră că este util sau nu. De aceea, riscul că aceste proiecte nu vor fi votate este mare, exact aşa cum a fost riscul că nu vor fi votate legile de rectificare a bugetului 2020, când era această majoritate foarte şubredă (după plecarea unui grup mare de deputaţi din Partidul Democrat din Moldova (PDM) - "I.")", a spus premierul.

Un alt factor de risc, el a numit faptul că unii parlamentari sunt infectaţi cu COVID-19 şi nu se ştie câţi vor putea fi la locul de muncă săptămâna viitoare când vor fi examinate aceste proiecte.

Vorbind despre posibila demisie a Cabinetului de miniştri, pe care insistă opoziţia parlamentară, Ion Chicu a spus că "este firesc pentru orice Guvern să planeze pericolul acesta sau riscul că va fi demis, în special în situaţia actuală".

"Dacă ne-am gândi la faptul că mâine te demite sau că nu mai ai dispoziţie, sau nu mai ştiu ce acolo, demult ne duceam. Guvernul, ca şi în toată această perioadă, este concentrat exclusiv pe agenda sa. Agenda pentru următoarele câteva săptămâni este marcată de câteva activităţi, cele mai importante din punct de vedere financiar al ţării. Este vorba despre aprobarea în guvern a proiectului politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021", a spus Chicu.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.11.25 11:48 Galina
    Poca biudjet na 2021 got ne prineat, ni o cacoi otstavche i reci ne mojet biti!
  2. 2020.11.25 11:50 Ana
    Dl Chicu trebue sa colaboreza cu dna Sandu in favoarea Moldovei!
  3. 2020.11.25 11:53 Slavic
    Dl Chicu nu este corupt, el nu are interese in afara de interesul statului moldav.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.