Finanţe

MINISTERUL FINANȚELOR A CONDAMNAT INTERPRETĂRILE GREȘITE CU PRIVIRE LA POLITICA FISCALĂ ȘI VAMALĂ PENTRU ANUL 2021

26 noiembrie, 2020

Ministerul Finanțelor infirmă interpretările eronate apărute în spațiul public, precum că toate coletele transmise de concetățenii moldoveni de peste hotare, a căror valoare depășește 100 de euro, vor fi impozitate.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor, reprezentanții instituției „condamnă orice încercare de a promova știri false” și îndemnă reprezentanții mass-media „să verifice corespunzător orice informație”. Ministerul Finanțelor reiterează „toată deschiderea pentru a acorda suportul necesar în acest sens”.

„ Potrivit proiectului de lege privind politica fiscală și vamală pentru anul 2021, prezentat pentru consultare publică, se propune revizuirea tratamentului fiscal al mărfurilor transportate prin intermediul trimiterilor poștale internaționale, și anume celor procurate de pe platformele internaționale de comerț electronic. Astfel, se prevede aplicarea facilităților fiscale și vamale asupra mărfurilor care nu depășesc plafonul valoric de 100 euro”, a explicat Ministerul.

În cazul coletelor transmise de cetățenii de peste hotare, plafonul rămâne neschimbat la nivelul de 430 de euro pe cale aeriană și 300 de euro pe cale terestră.

„Importanța propunerii derivă din necesitatea asigurării concurenței loiale între mărfurile produse autohtone și cele procurate prin intermediul trimiterilor poștale”, se artă în comunicatul de presă al Ministerului.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.11.26 11:17 Lidia
    De ce noi avem atit de mult dusmani in tarisoara nostra?
  2. 2020.11.26 11:20 Grigore
    Noi trebue sa intram in 2021 cu buget nou!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.