Finanţe

REPREZENTANTUL PERMANENT AL FMI ÎN RM: ÎN POFIDA PROVOCĂRILOR, BNM A REUȘIT SĂ MENȚINĂ STABILITATEA ÎN SECTORUL FINANCIAR

04 iunie, 2021

În pofida provocărilor, Banca Națională a Moldovei a reușit să mențină stabilitatea în sectorul financiar. Potrivit INFOTAG, acest lucru a fost declarat vineri de către reprezentantul rezident al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani, în cadrul conferinţei „Recuperarea economică în post-pandemie: realități și perspective” organizată în format video de BNM.

El a menționat că BNM are o istorie bogată, de care se poate mândri. Printre realizările recente ale băncii, Chawani a remarcat asigurarea transparenței acționarilor băncii.

„Istoria băncii dovedește, de asemenea, că se pot întâmpla întotdeauna lucruri neașteptate. Anul trecut, când a lovit pandemia, măsurile de răspuns (în Republica Moldova) au fost fragmentate, dar în pofida provocărilor, BNM a reușit să mențină stabilitatea oferind un nivel suficient de lichiditate”, a spus el.

În același timp, potrivit acestuia, este întotdeauna necesar să se țină seama de existența riscurilor, inclusiv de natură politică, pentru a lua în considerare nivelurile așteptate ale inflației. El a mai spus despre necesitatea consolidării instituționale, care „presupune un pachet larg de reforme, în primul rând în ceea ce privește asigurarea autonomiei și gestionarea sectorului financiar.”

„În cadrul FMI, înțelegem că redresarea economică (RM) va necesita resurse suplimentare. Dar pentru recuperare va fi nevoie, de asemenea, de eforturi din partea Moldovei", a spus Chawan.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.06.04 18:07 Boris
    BNM este independent si prudent datorita IMF!
  2. 2021.06.04 18:14 Zosim
    O sa fie MINUNAT daca FMI sa incae cu Moldova un nou program cu $700 000 000 de dorari SUA.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.