Finanţe

MINISTERUL FINANȚELOR A PLASAT OBLIGAȚIUNI DE STAT ÎN SUMA TOTALĂ DE 128 MILIOANE DE LEI ($7,3 MILIOANE) PENTRU DOI ȘI TREI ANI

15 aprilie, 2024

Ministerul Finanțelor a plasat obligațiuni de stat în suma totală de 128 milioane de lei ($7,3 milioane) pe termen de doi și trei ani. Potrivit corespondentului INFOTAG, Banca Națională a Moldovei (BNM) a comunicat precum că rata medie a randamentului fix pentru aceste titluri a fost de 4,93%, cu puțin peste nivelul inflației anuale, care a fost de 3,94% la sfârșitul lunii martie.

Emițătorul obligațiunilor a oferit investitorilor obligațiuni pe doi ani în valoare de 100 milioane de lei cu un randament fix de 4,75%. Oferta ministerului pentru obligațiunile pe trei ani a fost de 60,5 milioane de lei cu un randament fix de 5,0%.

În urma licitației, la care au participat cinci investitori, ministerul a plasat obligațiuni pe doi ani în valoare de 67,6 milioane de lei. Randamentul lor fix a fost stabilit la 4,81%, ușor peste ceea ce a propus Ministerul Finanțelor. Randamentul obligațiunilor pe trei ani în urma tranzacțiilor a crescut la 5,06%. Suma plasamentului lor a fost de 60,6 milioane de lei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.