Finanţe

DELEGAȚIA BĂNCII NAȚIONALE, CONDUSĂ DE ANCA DRAGU, PARTICIPĂ LA ȘEDINȚA ANUALĂ A FMI ȘI BM LA WASHINGTON

16 aprilie, 2024

Delegația Băncii Naționale a Moldovei (BNM), condusă de guvernatoarea sa, Anca Dragu, participă la reuniunile de primăvară ale Fondului Monetar Internațional (FMI) și Băncii Mondiale (BM) la Washington.

Conform comunicatului de presă al BNM transmis către „INFOTAG”, delegația, care include și ministrul finanțelor, Petru Rotaru, are programate întâlniri cu reprezentanții FMI, BM, Comisiei Europene, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și alte instituții financiare. Delegația din Moldova va participa și la cea de-a zecea conferință moldo-americană, orientată spre consolidarea legăturilor dintre autorități și comunitățile moldovenești din SUA și Canada.

Printre temele care vor fi discutate la Washington se numără restabilirea stabilității financiare, inclusiv a stabilității datoriei publice, creșterea productivității și a creșterii economice, implementarea agendei climatice, moneda digitală, creșterea capitalului FMI prin revizuirea cotelor, revizuirea politicii financiare a FMI și consolidarea capacității acestuia de a sprijini statele membre.

Delegația s-a întâlnit deja cu șeful Misiunii FMI în Republica Moldova, Clara Miora. Anca Dragu a prezentat la întâlnire indicatorii macroeconomici și perspectivele de dezvoltare ale Moldovei, implementarea programului cu FMI, precum și problemele reformării BNM în vederea conformării cu criteriile de aderare a Moldovei la UE.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.16 14:31 Alexei
    Dna Dragu bine stie cum trebue se pozitioneaza BNM la FMI.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.