Finanţe

​CNPF VA EFECTUA UN DIAGNOSTICA PIEȚEI DE CAPITAL CU SPRIJINUL USAID

18 aprilie, 2024

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), cu sprijinul USAID, lansează un diagnostic a pieței de capital a Republicii Moldova. Conform informațiilor transmise corespondentului INFOTAG de către comisie, în acest scop, regulamentul elaborat de către reglementator este elaborat. Strategia de dezvoltare a pieței de capital pentru perioada 2025-2028.

Programul USAID „Reforme instituționale și structurale în Republica Moldova” va sprijini realizarea unei analize cuprinzătoare a pieței de capital, care va sta la baza strategiei. Documentul va lua în considerare ghidul practic elaborat de Banca Mondială pentru dezvoltarea piețelor de capital în statele cu economii mici.

CNPF subliniază faptul că o piață de capital puternică contribuie la creșterea economică prin mobilizarea resurselor și economiilor populației și furnizarea de surse alternative de finanțare, atât pentru guvern, cât și pentru sectorul privat. În acest context, analiza pieței de capital va ajuta reglementatorii în elaborarea unei baze normative și legislative - un catalizator pentru dezvoltarea pieței de capital a Republicii Moldova.

„Este important și faptul că dezvoltarea pieței de capital va crește atractivitatea Republicii Moldova pentru investitorii străini, contribuind la consolidarea stabilității sistemului financiar”, a declarat un reprezentant al comisiei.

În cadrul analizei pieței de capital, vor fi luate în considerare toate segmentele pieței: piața monetară, piața datoriilor de stat, piața valorilor mobiliare de stat, piața de capital și obligațiunile corporative. Analiza va include propuneri privind dezvoltarea fiecărui segment, astfel încât acestea să se reflecte ulterior în politica publică de dezvoltare a pieței de capital.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.18 15:24 Stanislav
    Daca USAID da bani atunci CNPF se face macar ceva-ceva.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.