Finanţe

REPUBLICA MOLDOVA VA PRIMI O MISIUNE FMI ÎNTRE 22 APRILIE ȘI 2 MAI

19 aprilie, 2024

O nouă Misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Clara Mira, va veni la Chișinău pe 22 aprilie și va fi în Moldova până pe 2 mai. Potrivit INFOTAG, aceste informații au fost comunicate vineri de către șefa reprezentanței permanente a FMI în Moldova, Svetlana Cerovic.

„Misiunea va purta discuții în contextul celei de-a cincea evaluări a programului susținut de Mecanismul de Creditare Extinsă (ECF) și Fondul de Finanțare Extinsă (EFF), precum și prima evaluare a programului susținut de Fondul de Finanțare a Sustenabilității (RSF)”, a declarat Cerovic.

În prezent, Moldova are un program cu FMI pentru 40 de luni, aprobat la 21 decembrie 2021. În cadrul acestui program, suma creditului este de 780 de milioane de dolari, din care Moldova a primit deja aproximativ 460 de milioane de dolari.

În decembrie 2023, FMI a aprobat încă un program pentru Moldova, cu sprijinul mecanismului de finanțare RSF, în valoare de aproximativ 170 de milioane de dolari. Finanțarea RSF are o perioadă de rambursare de 20 de ani și o perioadă de grație avantajoasă de 10,5 ani.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.22 13:02 Nina
    Asteptam de la FNI noua transa de bani...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.